Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders Philips stemmen tegen beloningsbeleid

Aandeelhouders Philips stemmen tegen beloningsbeleid
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Philips is akkoord gegaan met het voorgestelde dividend en de benoemingen en herbenoemingen van commissarissen, maar het beloningsbeleid werd afgekeurd met een grote meerderheid van stemmen.

Het dividend over 2021 bedraagt 0,85 euro per aandeel. 

Herna Verhagen, de CEO van PostNL, en Sanjay Poonen krijgen een zetel in de raad van commissarissen, en Paul Stoffels en Marc Harrison zijn herbenoemd in die raad. Voorzitter Feike Sijbesma dankte Neelam Dhawan, die terugtreedt na tien jaar als commissaris.

Het bezoldigingsverslag werd met bijna tachtig procent van de aanwezige aandelenkapitaal afgekeurd in een adviserende stem.  

"We hebben nota genomen van de adviserende stem over het beloningsrapport 2021. We nemen de feedback serieus en zullen de constructieve dialoog en consultatie met onze aandeelhouders voortzetten", aldus voorzitter Sijbesma. "Er zijn inderdaad serieuze dingen die moeten worden opgelost, maar het management heeft ook goede dingen gedaan", voegde de voorzitter daar nog aan toe. Bovendien heeft het bedrijf de bestuurders nodig om de issues op te lossen.

Het bestuur en de raad van commissarissen kregen dinsdag wel decharge verleend.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 60% zegt verkopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. FrankKGL4 10 mei 2022 19:34
    Laat me raden, graaier van Houten gaat gesteund door zijn vriendjes, de adviserende stem van de aandeelhouders naast zich neerleggen, en zichzelf toch de bonus toekennen, want hij heeft ook goede dingen gedaan. Meer diversiteit gecreeerd want een vrouw in de raad van comissarissen, minder milieuvervuiling want hij is een keer met de fiets naar het werk gekomen etc.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

20,555 17:39
+0,105 +0,51%
Premium

Gooi de handdoek bij Philips niet in de ring

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links