Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Aperam

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Aperam
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft maandag het koersdoel voor Aperam verhoogd van 67,00 naar 68,00 euro en handhaaft het koopadvies, na de eerstekwartaalcijfers van de fabrikant van roestvaststaal.

Hoewel de kwartaalcijfers niet veel beter waren dan verwacht, was de vooruitblik die het bedrijf gaf wel veel positiever dan voorzien. Aperam rekent namelijk op een beter tweede kwartaal, terwijl de markt uitging van een minder kwartaal.

Daarom kan de raming van Deutsche Bank voor het EBITDA-resultaat in 2022 met nog eens 8 procent omhoog. Het macro-economische risico en de volatiliteit van de metaalprijzen hebben meer onzekerheid veroorzaakt over de volumes, maar vanuit de huidige situatie bezien lijken de verwachtingen voor de rest van het jaar niet erg veeleisend, menen de analisten.

De inkoop van nog eens 100 miljoen euro aan eigen aandelen, bovenop de 100 miljoen in het eerste kwartaal, geeft een jaarlijkse aandeelhoudersrendement van rond 20 procent, terwijl het rendement op de vrije kasstroom de komende jaren naar verwachting tussen 18 en 32 procent uitkomt. Dat laatste biedt ruimte voor een hogere beloning van de aandeelhouder.

Omdat Aperam minder CO2 uitstoot dan sectorgenoten en de energietransitie opwaartse ruimte biedt, is de huidige koerswinstverhouding van 2,8 tot 3,4 keer de verwachte EBITDA voor de komende drie jaren erg aantrekkelijk, volgens Deutsche Bank, afgezet tegen het normale niveau van 6 tot 8 keer dat resultaat.

Het aandeel Aperam noteerde vrijdag op 35,44 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam

31,150 08 aug
+0,090 +0,29%
Premium

Laaggewaardeerd Aperam presteert knap boven verwachting

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links