Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs stijgt

Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gestegen. Bij een settlement van krap 110 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,4 procent duurder. Op weekbasis steeg de olieprijs zo'n 5 procent.

De oliemarkt wordt gedreven door het krappe aanbod, nu de Russische productie daalt en de reservecapaciteit van de OPEC en zijn bondgenoten een probleem dreigt te worden.

OPEC+ besloot donderdag de productieafspraken te handhaven, waardoor de output in juni met ruim 400.000 vaten per dag wordt verhoogd.

"Zonder de volatiele productie uit Rusland en Kazachstan verwachten we tussen mei en juli een gemiddelde groei van 160.000 vaten per dag", aldus Paul Sheldon van S&P Global Commodity Insights. Die groei zwakt in augustus af tot 100.000 vaten per dag, denkt Sheldon.

"Tegen juli zal er nog maar 1,6 miljoen vaten per dag aan OPEC+ reservecapaciteit over zijn, wat de toenemende leveringsrisico's vergroot."

Deze week werd verder bekend dat de Europese Unie werkt aan een importban op Russische olie. Er is nog geen definitief akkoord, omdat Hongarije dwars ligt. Dat land wordt zwaar getroffen bij een olie-embargo.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 6 mei 2022 20:59
    Nou, niet alleen hongarije krijgt klappen, als de eu zo stom is om deze embargo door te zetten, dan ga je komende winter, in heel de eu, veel mensen zien, bibberend van de kou en met een volledig lege portomonee, terwijl poetin zijn olie en gas moeiteloos elders verkoopt, eu, onnodig en zinloos uiterst diep in je eigen vlees snijden, zonder enig resultaat, is een regelrechte misdaad richting je burgers!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links