Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 30,00 euro naar 31,00 euro, met een onveranderde koopaanbeveling.

Shell realiseerde in het afgelopen kwartaal een "uitmuntende" operationele vrije kasstroom van 17,1 miljard dollar onderliggend, daarbij geholpen uiteraard door de sterk gestegen olie- en gasprijzen, maar ook de handelstak droeg zijn steentje bij, aldus Kepler. 

Analist Bertrand Hodée berekende dat Shell in de tweede jaarhelft voor 10 miljard dollar eigen aandelen zal inkopen. Inclusief de dividenduitkeringen zal Shell dit jaar voor 26,5 miljard dollar naar aandeelhouders laten terugvloeien. 

De redenen voor de koersdoelverhoging met een euro zijn de snel dalende schuld van Shell en de verlaging van het aantal uitstaande aandelen, als gevolg van het aandeleninkoopprogramma. 

Het aandeel Shell sloot donderdag ruim 2 procent hoger op 26,94 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 100% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jan de vakman 6 mei 2022 12:36
    Martin schreef gisteren een uitstekend verhaal over de prestaties van shell, maar zijn koersdoel en aanbeveling, waren ronduit heel magertjes, ik denk dat kepler met een veel beter koersdoel en aanbeveling komt, shell is op het ogenblik de enige echte kanshebber op de beurs, nog altijd goedkoop, stijgend, leuk dividend, wat ook nog eens een dubbele duw in de rug krijgt, door de steeds sterkere dollar en ook de kannibalen inkoop van eigen aandelen, dat stuwt de koers en het dividend!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

24,845 17:35
-0,480 -1,90%
Premium

Koersdruk op Shell is van tijdelijke aard

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links