Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aperam ziet winst licht stijgen en koopt extra eigen aandelen in

Aperam ziet winst licht stijgen en koopt extra eigen aandelen in

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het eerste kwartaal van 2022 conform verwachting iets meer winst geboekt en besloot om voor nog eens 100 miljoen euro aan eigen aandelen te gaan inkopen. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de specialist in roestvast staal.

"Het eerste kwartaal was het vijfde recordresultaat voor de aangepaste EBITDA op rij", zei CEO Timoteo Di Maulo in een toelichting. En ook het lopende tweede kwartaal moet een record worden, aldus de topman.

Aperam boekte op een omzet van 2,3 miljard euro een aangepaste EBITDA van 363 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 175 miljoen euro en in het vierde kwartaal 345 miljoen euro. 

Netto verdiende Aperam in het eerste kwartaal 187 miljoen euro. 

Aperam zei vooraf op een iets hogere aangepaste EBITDA te rekenen vergeleken met het vierde kwartaal. Ook zou de schuld iets stijgen, verwachtte de staalfabrikant.

De vrije kasstroom was daarnaast 103 miljoen euro negatief en de schuld liep op van 466 miljoen euro eind 2021 naar 666 miljoen euro eind maart. 

Aperam meent evenwel dat de balans sterk genoeg is om voor nog eens 100 miljoen euro aan eigen aandelen te gaan inkopen.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal rekent Aperam op een iets hogere aangepaste EBITDA vergeleken met het eerste kwartaal. Verder zal de schuld iets dalen, verwacht de fabrikant.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam 82% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam

24,410 30 sep
+0,220 +0,91%
Premium

Wat te doen met Aperam in deze marktomstandigheden?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links