Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kwartaalcijfers AMG minder sterk dan verwacht'

'Kwartaalcijfers AMG minder sterk dan verwacht'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van AMG in het eerste kwartaal van dit jaar waren niet zo sterk als gehoopt. Dit stelde Degroof Petercam donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van AMG gisterenavond.

De bank was vooraf iets enthousiaster over de impact van de opgelopen lithiumprijzen voor het speciaalmetaalbedrijf dan uit de cijfers bleek. 

De omzet AMG liep op jaarbasis met 53 procent op tot 404 miljoen dollar. De EBITDA steeg zelfs met 93 procent tot 54,8 miljoen dollar en dit leverde een marge op van 13,6 procent. Een jaar terug was dit nog 10,7 procent.

De analistenconsensus rekende vooraf op een sterkere toename van de EBITDA tot 58,3 miljoen dollar en Degroof mikte zelfs op 64,7 miljoen dollar.

Niettemin sprak Degroof Petercam van een significante verbetering, ofschoon de nettoschuld van 347 miljoen dollar 30 miljoen dollar hoger uitpakte dan de bank verwachtte.

AMG mikte voor 2022 op een EBITDA van 225 miljoen dollar, maar trok dit woensdagavond op naar 260 miljoen tot 290 miljoen dollar. Dit is volgens de bank wat aan de lichte kant, maar de outlook voor een EBITDA van 350 miljoen dollar voor 2023 en van 500 miljoen dollar of meer in vijf jaar tijd is volgens Degroof Petercam bemoedigend.

Degroof Petercam heeft het advies voor het aandeel AMG op Houden staan met een koersdoel van 45,00 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 85% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Retired 5 mei 2022 14:16
  Bij AMG zet DeGroof de verwachting altijd onrealistisch hoog. Dan valt het altijd tegen.
  Let Op!: Nu noemen ze de 350 miljoen voor volgend jaar bemoedigend. Als AMG volgend jaar 370 miljoen haalt, noemen ze dat tegenvallend omdat ze dan ineens op 430 miljoen hadden gerekend.
  Bij bijvoorbeeld een ASML is het glas wel altijd halfvol, ongeacht de tegenvallers.
  Het schijnt er niet in te mogen zitten voor de kleine belleger op AMG. En uiteindelijk zijn we toch echt allemaal afhankelijk van de waan van de dag van die ^%# analisten.
  Dat sommigen twijfelen aan hun integriteit is soms wel te begrijpen.
 2. Olie 5 mei 2022 15:00
  Laat de Amsterdam stock exchange zich door een paar bankmedewerkers leiden die een beetje 'mikken'? Hou toch op met die analistenconsensus. De cijfers van AMG zijn uitstekend maar een paar bankemployees gokten gemiddeld net wat aan de hoge kant. Het is serious business op de beurs hé, geen gokspelletje.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Advanced Metallurgical Group

24,600 17:35
-0,520 -2,07%
Premium

AMG zit in de juiste metalen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links