Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KLM boekt opnieuw positief resultaat

KLM boekt opnieuw positief resultaat
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) KLM heeft voor het derde kwartaal op rij een positief operationeel resultaat geboekt en belooft maatregelen om de werkdruk door personeelskrapte op de luchhaven Schiphol te verbeteren. Dat maakte de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, onderdeel van Air France-KLM, donderdag bekend.

"Deze cijfers over het eerste kwartaal geven duidelijk reden tot optimisme", meent topman Pieter Elbers.

De omzet steeg in het eerste kwartaal van 2022 van 930 miljoen euro naar 1,9 miljard euro. Het operationele resultaat verbeterde met 340 miljoen euro naar een winst van 3 miljoen euro.

Omdat meer landen de inreisregels hebben versoepeld zijn de boekingen verder aangetrokken, aldus de maatschappij.

Door de oorlog in Oekraïne moeten vluchten naar Zuid-Korea, China en Japan omvliegen. Belangrijke markten in Azië blijven gesloten voor internationale reizigers.

De negatieve impact van de fors hogere olieprijzen werd beperkt door hedging.

De luchtvaartmaatschappij is begonnen met het aflossen van het leningenpakket van de Nederlandse overheid in verband met de coronacrisis. Van het pakket van 3,4 miljard euro uit 2020 heeft KLM alleen in het eerste jaar 942 miljoen euro daadwerkelijk gebruikt. Daarvan wordt in het tweede kwartaal 311 miljoen euro afgelost, zodat nog 631 miljoen euro resteert. Mogelijk zal KLM later dit jaar meer aflossen. 

Personeelskrapte

KLM heeft last van krapte op arbeidsmarkt en de afgelopen weken zijn "heel moeilijk geweest" voor de operatie, stelde topman Elbers, die excuses maakte aan de klanten die hier last van hadden. Passagiers op Schiphol kampten de afgelopen weken met lange wachttijden na stakingen van het grondpersoneel op de luchthaven.  

"De focus zal de komende periode liggen op enerzijds het aflossen van de leningen en anderzijds de operatie en werkdruk. Daar worden tal van maatregelen op genomen zodat de zomer beter zal verlopen dan de situatie in de afgelopen weken", zei Elbers.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Henkk 30 mei 2022 13:29
  (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal het verlies sterk verminderd en een positief EBITDA-resultaat geboekt, en verwacht een succesvol zomerseizoen op basis van het toenemend aantal boekingen. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.
 2. forum rang 6 Cerburus 30 mei 2022 13:33
  quote:

  Henkk schreef op 30 mei 2022 13:29:

  (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal het verlies sterk verminderd en een positief EBITDA-resultaat geboekt, en verwacht een succesvol zomerseizoen op basis van het toenemend aantal boekingen. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.
  voor een technisch bijna failliete toko, die er al jaren niet in slaagt structureel significant de kosten omlaag te krijgen..... vind ik een koers van 0,1 toch nog te veel. Maar ieder z'n perspectief.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

1,107 06 jul
+0,017 +1,56%
Premium

Air France-KLM nog altijd fors overgewaardeerd

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links