Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: groeivertraging streaming Universal Music

Beursblik: groeivertraging streaming Universal Music
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De inkomsten uit streaming bij Universal Music Group zijn in het eerste kwartaal vermoedelijk vertraagd ten opzichte van de drie maanden ervoor en dezelfde periode in 2021. Dit schreven analisten van Credit Suisse in een vooruitblik.

De Zwitserse bank rekent op een groei uit streaming van 14 procent, wat gelijk is aan de marktconsensus. In het vierde kwartaal steeg de omzet uit streaming nog met 16,1 procent en met 19,6 procent in het eerste kwartaal van 2021.

Toch zien de analisten nog weinig tekenen van tegenwind zoals die bij videostreaming als Netflix, maar de groei-ontwikkeling bij concurrenten als Spotify is iets om in de gaten te houden.

Kijkend naar de margeontwikkeling in het eerste kwartaal, rekenen de analisten op een aangepaste EBITDA-marge van 21,6 procent. De Zwitserse bank wijst op een moeilijke vergelijkingsbasis, want in het eerste kwartaal van 2021 werd dit cijfer niet bekendgemaakt. Over de eerste jaarhelft in 2021 kwam de EBITDA-marge uit op 21,5 procent en over heel 2021 op 20 procent

Credit Suisse rekent voor heel 2022 op een margeverbetering van 70 basispunten.

Verder kan UMG vermoedelijk profiteren van gunstige valuta-effecten, aldus de analisten, die een Outperform advies hebben en een koersdoel van 25,00 euro.

Universal Music Group maakt dinsdag nabeurs de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Het aandeel noteerde vrijdag 1,7 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UMG 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UMG

19,172 04 jul
+0,052 +0,27%
Premium

Voorlopig nog geen vuiltje aan de lucht voor UMG

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links