Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Orderinstroom Besi negatieve verrassing'

'Orderinstroom Besi negatieve verrassing'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste negatieve verrassing van de kwartaalcijfers van Besi was de aanzienlijke vertraging van de orderinstroom in vergelijking met de recordniveaus van vorig jaar. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING in reactie op de cijfers.

Desondanks spreekt de analist van een sterk eerste kwartaal, waarbij de omzet van 202,4 miljoen euro aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte uitkwam en de verbetering van de winstmarge resulteerde in een 5 procent hoger dan verwachte EBIT.

De vertraging van de orderinstroom met 205 miljoen aan nieuwe orders was volgens Hesselink de grote [negatieve] verrassing van de publicatie, "hoewel we wisten dat er uiteindelijk een vertraging zou optreden, maar gezien de grote vraag naar halfgeleiders en aanhoudende kracht in mobiel hadden we niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren", zei Hesselink.

De analist blijft echter van mening dat de trends voor Besi zeer aantrekkelijk blijven. De analist handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 95,0 euro. Het aandeel Besi noteerde vrijdag 4,1 procent lager op 62,04 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 77% zegt kopen 35 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BE Semiconductor Industries

43,600 06 jul
0,000 0,00%
Premium

Besi: nieuwtjes van de capital markets day

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links