Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Remy Cointreau herbevestigt winstverwachting

Remy Cointreau herbevestigt winstverwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Remy Cointreau bevestigde vrijdag zijn winstverwachting voor het gebroken boekjaar 2022 en zei vertrouwen te hebben in een sterke start van het nieuwe jaar, aangezien de omzet het afgelopen kwartaal minder hard daalde dan verwacht. Dit maakte de Franse destillateur vrijdagochtend bekend na publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

De destillateur zei eerder voor het fiscale boekjaar "een zeer sterke" autonome groei van het operationeel resultaat en de omzet te verwachten, dankzij een sterk eerste halfjaar.

De Franse cognacmaker boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 227 miljoen euro, wat 9,4 procent lager was tegen constante wisselkoersen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Analisten rekenden op een omzet van 2114,3 miljoen euro.

De daling was volgens de destillateur voorzien en toe te schrijven aan een daling van de cognacverkoop met 17 procent als gevolg van voorraadbeheer voorafgaand aan prijsstijgingen.

De totale omzet over het afgelopen gebroken boekjaar bedroeg 1,3 miljard euro, een stijging van 27 procent ten opzichte van het voorgaande boekjaar.

Outlook

Remy bevestigde voor het lopende fiscale jaar een sterke autonome groei van de operationele winst te voorzien met een hogere bedrijfsmarge. Het bedrijf herhaalde te verwachten dat de hogere winst uitsluitend zal worden aangejaagd door groei in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 jan Veel minder omzet bij Rémy Cointreau
  2. 05 jan Koersalarm: China zet aandeel Remy Cointreau onder druk 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Rémy Cointreau 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links