Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouder Moneta vindt bod op Accell te laag - media

Aandeelhouder Moneta vindt bod op Accell te laag - media
Beeld: Accell Group

(ABM FN-Dow Jones) De Franse investeerder Moneta verzet zich tegen het bod dat het Amerikaanse KKR heeft uitgebracht op Accell Group. Dit schreef het Financieele Dagblad donderdag. 

De overnameprijs is volgens de aandeelhouder te laag. De Fransen, met een belang van 7 procent in Accell een van de grootaandeelhouders, vrezen bovendien buitenspel te worden gezet door een juridische constructie, aldus het FD.

Het is voor het eerst dat een aandeelhouder zich openlijk verzet tegen het bod op de fietsenproducent uit Heerenveen, volgens de krant. Die onvrede is in brieven aan de raad van bestuur en de raad van commissarissen kenbaar gemaakt.

Moneta vindt een prijs van boven de 70 euro per aandeel beter overeenkomen met de goede groeivooruitzichten van Accell, schrijft het FD. KKR heeft 58 euro per aandeel Accell geboden.

De kritiek van Moneta komt in aanloop naar de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Accell op 20 mei, waar wordt gestemd over het bod.

FD schrijft verder dat enkele aandeelhouders, waaronder Moneta, grote moeite heeft met de rol die medeaandeelhouder Teslin speelt. De investeerder uit Maarsbergen, met een belang van 10,37 procent in Accell, is initiatiefnemer van de overname en heeft KKR als partner benaderd.

Teslin blijft aandeelhouder als het bod op Accell slaagt en de onderneming van de beurs wordt gehaald.  

"Teslin kiest ervoor de andere aandeelhouders in de steek te laten en zelf de winst te pakken", citeert het FD Geert Koster van beleggersorganisatie VEB. "Over het hele proces zijn we erg kritisch." 

In een reactie tegenover het FD zegt Accell dat er regelmatig contact is met aandeelhouders, waaronder ook met Moneta. Volgens de onderneming is er een "zorgvuldig proces doorlopen" bij de totstandkoming van de voorgestelde deal, aldus de krant.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. jul '22 Accell op 22 augustus van de beurs
  2. jun '22 Moneta meldt belang in Accell af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Accell Group

57,550 aug '22
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links