Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Unilever presteert op alle vlakken beter'

'Unilever presteert op alle vlakken beter'
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het eerste kwartaal van dit jaar op alle vlakken de verwachtingen overtroffen. Dit stelde analist Reginald Watson van ING donderdag.

Unilever rapporteerde een omzetstijging van 11,8 procent op jaarbasis tot 13,8 miljard euro, hetgeen 2 procent meer is dan waar ING op mikte en zelfs 4,1 procent hoger ligt dan waar de consensus rekening mee hield.

Op onderliggende basis trok de omzet met 7,3 procent aan, eveneens meer dan de 5,3 procent waar ING op mikte. De consensus voorzag een groei van 4,4 procent. Volgens Watson zijn prijsverhogingen de reden voor de sterke resultaten. Ook de volumekrimp van 1 procent was minder fors dan de krimp van 1,7 procent waar de consensus op mikte.

Verder wees Watson op plannen van Unilever om de nieuwe organisatiestructuur halverwege dit jaar te lanceren. Dit zal kostenbesparingen opleveren van 600 miljoen euro in de komende twee jaar, zo merkte de analist op.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,9 euro. Het aandeel Unilever koerste donderdagochtend 0,8 procent hoger op 42,81 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 73% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNILEVER PLC

45,265 06 jul
+1,045 +2,36%
Premium

Even opletten bij Unilever

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links