Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere huren spekken Unibail-Rodamco-Westfield

Hogere huren spekken Unibail-Rodamco-Westfield

(ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield heeft het afgelopen kwartaal fors meer omzet geboekt, gesteund door hogere huurinkomsten. Dit bleek woensdag nabeurs uit een trading update van het vastgoedconcern.

"Onze portefeuille van vlaggenschipbestemmingen presteerden sterk in het eerste kwartaal, wat de aanhoudende kracht van het herstel benadrukt", zei CEO Jean-Marie Tritant in een toelichting op de cijfers.

Unibail haalde in de eerste drie maanden van 2022 voor 540 miljoen euro aan huur op, in vergelijking met 388 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De huurincasso verbeterde in het eerste kwartaal tot 93 procent.

De totale omzet steeg met 36 procent tot 734,5 miljoen euro, tegenover 539,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Het vastgoedconcern schreef de omzetgroei toe aan het sterke herstel na de coronaviruspandemie. De winkelomzetten van de huurders in het eerste kwartaal herstelden tot 93 procent van het niveau van het eerste kwartaal van 2019. In maart herstelde de omzet zelfs tot 95 procent van de omzet in maart in 2019.

Outlook

Het concern herhaalde zijn outlook voor het hele boekjaar. Dit betekent dat Unibail voor dit jaar rekent op een aangepaste terugkerende winst per aandeel van 8,20 tot 8,40 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

48,650 17:35
-2,280 -4,48%
Premium

Harde klappen voor Unibail-Rodamco-Westfield

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links