Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Microsoft blijft groeien

Microsoft blijft groeien
Beeld: Microsoft

(ABM FN-Dow Jones) Microsoft heeft afgelopen kwartaal de omzet en winst zien stijgen dankzij aanhoudend sterke vraag naar clouddiensten en software door de verschuiving naar thuiswerken sinds de coronapandemie. Dat bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van het Amerikaanse bedrijf.

De omzet steeg met 18 procent tot 49,4 miljard dollar en de nettowinst met 8 procent tot 16,7 miljard dollar.

Analisten voorspelden vooraf gemiddeld 49 miljard dollar omzet en 16 miljard dollar winst, volgens FactSet, en zaten er dus niet ver naast. 

Het softwarebedrijf boekte meer dan 2 miljard dollar meer omzet dan een jaar eerder, na een substantiële verhoging van de prijs van het populaire pakket Office 365. Dit was de eerste verhoging sinds Microsoft deze software naar de cloud verhuisde. 

De prijsverhoging zou begin maart ingaan, maar voor sommige klanten werd deze uitgesteld. 

Het meest winstgevende segment Intelligent Cloud, met onder andere het Azure-product, meldde een omzetgroei van 15,2 miljard naar 19,05 miljard dollar, wat iets meer was dan voorspeld door analisten.

Het aandeel steeg in de handel nabeurs licht in reactie op de cijfers, na een daling van bijna 4 procent in de reguliere handel.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft 71% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links