Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming ontvangt goedkeuring leniolisib voor pediatrisch onderzoeksplan

Pharming ontvangt goedkeuring leniolisib voor pediatrisch onderzoeksplan

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft van de Britse toezichthouder MHRA een positieve beslissing ontvangen over een ingediend pediatrisch onderzoeksplan voor leniolisib voor de behandeling van de afweerstoornis APDS bij patiënten van 1 tot 18 jaar. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdagochtend bekend.

Het ontwikkelingsplan moet ervoor zorgen dat de benodigde gegevens worden verkregen ter ondersteuning van de vergunning voor het in de handel brengen van een geneesmiddel bij de pediatrische populatie. Pharming verwacht in de tweede helft van 2022 de rekrutering van patiënten voor dit pediatrische onderzoek te starten.

Onder voorbehoud van goedkeuring moet in het eerste kwartaal van 2023 de lancering van de behandeling in de VS plaatsvinden en een reeks Europese lanceringen volgt in de tweede helft van 2023.

Daarnaast heeft de MHRA de zogeheten Promising Innovative Medicine (PIM)-status toegekend aan leniolisib voor de behandeling van APDS. Een dergelijke aanduiding geeft aan dat een geneesmiddel een veelbelovende kandidaat is voor het Early Access to Medicines Scheme (EAMS) van de MHRA. EAMS biedt voor patiënten voorafgaand aan marktgoedkeuring toegang tot producten die bedoeld zijn voor de behandeling, diagnose of preventie van een levensbedreigende of ernstig slopende aandoening en die het potentieel hebben om in een onvervulde medische behoefte te voorzien.

Chief medical officer Anurag Relan sprak van twee belangrijke mijlpalen voor Pharming.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 88% zegt kopen 43 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Pharming Group

0,770 01 jul
+0,018 +2,39%
Premium

Spanning stijgt rond Pharming

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links