Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips overtreft omzetverwachtingen

Philips overtreft omzetverwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van 2022 de omzet sterker zien oplopen dan verwacht. Dit bleek maandag uit cijfers van het concern.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van ruim 3,9 miljard euro, tegen een omzet van circa 3,8 miljard euro een jaar eerder.

Voor afgelopen kwartaal hadden de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus gerekend op een omzet van ruim 3,7 miljard euro.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 1,91 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care verantwoordelijk was voor bijna 993 miljoen euro. De omzet uit Personal Health kwam uit op 838 miljoen euro.

Op een vergelijkbare basis liep de omzet van Philips met 4 procent terug, waar de analisten vooraf mikten op een sterkere terugval van 7,8 procent. De krimp was bij Connected Care met 21 procent het sterkst. Analisten hadden voor deze tak op 23,5 procent gerekend.

Diagnosis & Treatment kromp op vergelijkbare basis met 2 procent, terwijl Personal Health juist een groei boekte van 8 procent. De consensus mikte op respectievelijk een krimp van 2,7 procent en een groei van 2,5 procent.

Het aangepaste EBITA-resultaat daalde van 362 naar 243 miljoen euro, hetgeen iets meer was dan de 236 miljoen waarop analisten rekenden.

De bijbehorende marge werd ingeschat op 6,3 procent, tegenover 9,5 procent in de eerste drie maanden van 2021. Philips kwam in de eerste drie maanden van 2022 evenwel uit op een marge van 6,2 procent.

Vorig jaar boekte Philips in het eerste kwartaal onder de streep een nettowinst van 40 miljoen euro. Dat werd in het afgelopen kwartaal een verlies van 151 miljoen euro. Analisten hadden verwacht dat het resultaat dichter bij het nulpunt zou liggen.

"De sterke vraag vanuit klanten en het goed gevulde orderboek, in combinatie met de prestaties in het eerste kwartaal, zullen de groei en margestijging voor heel het jaar ondersteunen", aldus CEO Frans van Houten van Philips. Wel wees de topman op de toenemende risico's rond de coronacrisis in China, de oorlog in Oekraïne, de verstoringen in de aanvoerketen en de inflatie. De factoren kunnen een invloed hebben op het omzetten van het "sterke orderboek" naar daadwerkelijke omzet en op het behalen van de margedoelen, als de situatie verergert.

In het afgelopen kwartaal bespaarde Philips 97 miljoen euro aan kosten. Na aftrek van de kosten gerelateerd aan de aanvoerketen, bedroeg de besparing 8 miljoen euro. Om de inflatiedruk op te vangen wil het bedrijf nog eens 150 tot 200 miljoen euro besparen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 jan Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 62% zegt kopen 29 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 25 april 2022 07:48
    Weer tegenvaller

    Het bericht is weer een tegenvaller voor Philips en voor beleggers in het bedrijf. In het eerste kwartaal van vorig jaar zette het bedrijf al 250 miljoen euro opzij vanwege een terugroeproepactie van beademingsapparatuur.

    Ondertussen zijn gebruikers naar de rechter gestapt voor schadevergoeding. In november ging het om duizenden Amerikanen.
    Volgens de advocaat kan dat Philips miljarden euro's gaan kosten.

    www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/a...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Philips Koninklijke

18,850 17:38
-0,045 -0,24%
Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links