Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renault boekt minder omzet

Renault boekt minder omzet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Renault heeft in het eerste kwartaal van 2022 een lagere omzet geboekt, vanwege het tekort aan halfgeleiders, de hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Franse autoproducent.

Renault boekte een 2,7 procent lagere omzet van 9,7 miljard euro, tegen 10,0 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De fabrikant verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar 552.000 auto's, een daling van 17,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Daarnaast zei het bedrijf nog steeds de opties te onderzoeken voor de mogelijke afsplitsing van zijn elektrische auto-activiteiten. "In dit stadium liggen alle opties nog op tafel", zei CFO Thierry Pieton. Dat betekent dat een beursgang ook nog altijd een mogelijkheid is.

Renault herhaalde vrijdag de op 23 maart afgegeven outlook voor het hele boekjaar. 

Renault verlaagde toen zijn verwachting voor de operationele winstmarge van meer dan vier procent naar circa 3 procent en zei verder in 2022 een positieve operationele kasstroom voor de automotive-activiteiten te verwachten, waar deze eerder nog werd geraamd op meer dan 1 miljard euro.

Renault zal in de herfst een update geven over zijn strategie en doelstellingen.

Het aandeel Renault noteerde vrijdag 1,2 procent lager op 23,24 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog
  2. 05 feb Elkann: "Stellantis niet op zoek naar fusie"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Renault 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. kuddedier 22 april 2022 12:51
    Wow, wat een verschil met Tesla.
    Tesla produceerde het laatste kwartaal nog 310.000 auto's dus nog redelijk ver onder renault, maar met deze trend zal dat snel on pair zijn.
    Maar dan de omzet... Tesla heeft een omzet bijna dubbel dat van Renault. en dan de winst marge.. 3% bij Renalult en 32% bij Tesla
  2. [verwijderd] 28 juni 2022 14:29
    Renault werkt samen met Atos aan het verzamelen van gegevens
    (voegt details en achtergrond toe)

    PARIJS, 28 juni (Reuters) - De Franse autofabrikant Renault werkt samen met softwarebedrijf Atos, zeiden de bedrijven dinsdag, om gegevens te verzamelen en te analyseren in een "strategische samenwerking" om spelers in de sector te helpen de kosten te verlagen.

    Renault en Atos zeiden dat hun datapartnerschap fabrikanten in staat zou stellen om op grote schaal gegevens van industriële apparatuur te verzamelen en te structureren om de operationele uitmuntendheid en productkwaliteit te verbeteren.

    "Door onze samenwerking met Atos gaan we een stap verder in het commercialiseren van onze expertise, aangezien we organisaties in de productiesector ondersteunen bij de opschaling van hun digitale transformatie. Dit markeert een nieuwe stap in de digitale transformatie en innovatiecapaciteit van de Renault Group", zegt Jose - Vicente de los Mozos, EVP Group Industry, Renault Group.

    Renault voegde toe dat het al 80 miljoen euro per jaar bespaart en streeft ernaar om deze oplossing tegen 2023 in te zetten in de rest van zijn 35 fabrieken, die meer dan 22.000 apparaten met elkaar verbinden, om een ??besparing van 200 miljoen euro ($ 211,5 miljoen) per jaar te genereren. ($ 1 = 0,9455 euro)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Renault

49,190 11:27
+0,370 +0,76%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links