Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Inflatie en bezorging stuwen omzet Sligro

Inflatie en bezorging stuwen omzet Sligro
Beeld: Sligro Food Group

(ABM FN-Dow Jones) Sligro heeft de omzet in het eerste kwartaal sterk zien stijgen, dankzij een snel herstellende vraag na de lockdowns, maar ook door een sterke groei van het bezorgkanaal en hoge inflatie. Dat bleek donderdag uit een handelsupdate van het foodservicebedrijf.

De omzet steeg op jaarbasis met 42,7 procent, van 328 miljoen naar 468 miljoen euro. Dit was ruim hoger dan de 426 miljoen euro die analisten gemiddeld hadden verwacht. In België steeg de omzet zelfs van 30 naar 45 miljoen euro.

Sligro haalt het merendeel van de omzet uit Nederland.

"In januari verkeerden we nog grotendeels in een lockdown, in februari zagen we week na week herstel en tegen het einde van maart lag de omzet in vrijwel alle klantsegmenten weer op het niveau van voor de coronacrisis", stelde Sligro.

Catering en zorg liggen nog niet op dat niveau, terwijl de omzet van tabak daalde. Die laatste trend zet door, verwacht Sligro. De sterkste groei was er bij de bezorgdiensten, met bijna een omzetverdubbeling. De samenwerking met Heineken werpt vruchten af, stelt Sligro.

De hogere inkoopkosten door de inflatie en de hogere energiekosten betekenen ook hogere prijzen, wat de omzet stuwt, maar niet de winst. Hierdoor daalt de relatieve winstgevendheid enigszins.

Het bedrijf verwacht dat het herstel van de afzetmarkten de komende kwartalen doorzet. Na de zomer zijn de ontwikkelingen minder goed te voorspellen in verband met de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor de prijzen. Een concrete voorspelling geeft Sligro niet.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sligro Food Group

15,740 22 mrt
+0,020 +0,13%
Premium

Resultaatontwikkeling Sligro valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links