Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASMI presteert conform verwachting

ASMI presteert conform verwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in de eerste drie maanden van 2022 de eigen outlook gehaald, zoals analisten geraadpleegd door ABM Financial News ook hadden verwacht. Dit bleek woensdagavond uit de kwartaalcijfers van de halfgeleiderspecialist.

Een sterke prestatie, oordeelde CEO Benjamin Loh. ASMI navigeert volgens hem met succes door de uitdagingen die de aanvoerketen oplevert. De vraag blijft volgens de topman "erg robuust".

ASMI behaalde een kwartaalomzet van 517 miljoen euro. De door ASMI afgegeven outlook mikte op 500 tot 530 miljoen euro.

Er werd voor 706 miljoen euro aan orders binnengehaald, ruim meer dan de 645 miljoen euro in het vierde kwartaal en de 411 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2021. De vraag naar logic/foundry was van een recordniveau, maar ook de vraag in het geheugensegment was volgens ASMI sterk.

De brutomarge steeg op kwartaalbasis van 47,0 naar 47,8 procent.

ASMI boekte een nettowinst van 142,5 miljoen euro en genormaliseerd, dat wil zeggen exclusief het belang in ASM PT, kwam het resultaat uit op 145,7 miljoen euro.

De markt voor wafer fab equipment zal dit jaar met 15 tot 20 procent groeien en ASMI denkt harder dan dat te kunnen groeien. Volgens ING ligt de consensus op een groei van 22 procent voor ASMI.

In het tweede kwartaal rekent ASMI op een omzet van 540 tot 570 miljoen euro. Dat is in lijn met de outlook die ASMI bij de jaarcijfers gaf.

Verder verwacht ASMI dat de omzet in de tweede jaarhelft "duidelijk" hoger zal liggen dan in de eerste zes maanden.

ASMI geeft geen verwachtingen meer af voor de orderinstroom, omdat het volgens de onderneming steeds lastiger wordt om een goede inschatting te maken, zoals de afgelopen kwartalen ook wel is gebleken.

In 2025 wil ASMI een omzet realiseren van 2,8 miljard tot 3,4 miljard euro, wat neerkomt op een samengestelde jaarlijkse groei van 16 tot 21 procent in de komende jaren.

Verder voorziet ASMI tussen 2021 en 2025 een brutomarge van 46 tot 50 procent en een operationele marge van 26 tot 31 procent.

Het aandeel ASMI sloot woensdag 3,8 procent hoger, meeliftend op een goed ontvangen kwartaalrapport van ASML.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 83% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

207,850 06 jul
+9,110 +4,58%
Premium

Tijd om de kortetermijnverwachting voor ASMI te temperen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links