Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: groei Just Eat Takeaway.com valt tegen

Beursblik: groei Just Eat Takeaway.com valt tegen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft in het eerste kwartaal een tegenvallende groei gerealiseerd, terwijl de winstgevendheid wat beter oogt. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING woensdag.

Zowel het aantal orders als de brutotransactiewaarde lag 7 procent onder de verwachtingen van ING. Hesselink zag zwakte in alle regio's waarin de maaltijdbezorger actief is.

"De wereld na de coronacrisis was duidelijk moeilijk te voorspellen", concludeerde de analist. Just Eat Takeaway.com verwacht dit jaar dat de brutotransactiewaarde op jaarbasis met circa 5 procent zal groeien, waar eerder nog werd gerekend op ongeveer 15 procent.

ING rekent voor de komende tijd op een normalisering, met beter voorspelbare cijfers voor de orders, de aanwas van nieuwe klanten en het verlies van bestaande klanten. Als gevolg heeft Just Eat Takeaway.com vertrouwen dat de groei zal aantrekken na 2022 tot de middellange termijn doelstelling van een jaarlijkse samengestelde groei van 15 procent.

De maaltijdbezorger richt zich in toenemende mate op winstgevendheid, waardoor er minder ruimte is voor investeringen in groei en het wegwerken van inefficiënties. Dit resulteert volgens ING in een circa 55 miljoen euro kleiner EBITDA-verlies in 2022 en een breakevenresultaat in 2023.

Verder merkte Hesselink op dat de maaltijdbezorger formeel is begonnen met het bekijken van de strategische opties in de Verenigde Staten. "Eerder hield Just Eat Takeaway.com alle strategische opties open, maar nu staat het ook open voor biedingen", aldus de analist.

"Al met al vinden we het lagere groeitempo tegenvallend, terwijl de winstgevendheid beter oogt."

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 60,00 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend met 3,8 procent tot 27,04 euro.  

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

14,868 01 jul
-0,198 -1,31%
Premium

Geruchtencircuit rond Just Eat Takeaway komt op gang

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links