Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer omzet en winst voor Halliburton

Meer omzet en winst voor Halliburton
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Halliburton heeft in het eerste kwartaal winst meer omzet behaald en de winst zien stijgen. Dat maakte het bedrijf dinsdagmiddag bekend.

De omzet steeg van krap 3,5 miljard naar net geen 4,3 miljard dollar, een plus op jaarbasis van 24 procent. De analistenverwachting lag hier net onder.

De dienstverlener aan de olie-industrie boekte een nettowinst van 264 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder 171 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel was 0,35 dollar per aandeel, iets hoger dan de 0,34 dollar die analisten volgens FactSet gemiddeld hadden voorspeld.

Topman Jeff Miller zei krapte in olie- en gasketen in Noord-Amerika te zien. Daarbij zijn de huidige energieprijzen een duidelijke steun in de rug. Miller is dan ook positief gestemd voor de rest van het jaar. Hij rekent op een winstgevende groei en een sterke vrije kasstroom.

Het aandeel Halliburton opent dinsdag toch 3,5 procent lager, na meer dan 80 procent koerswinst dit jaar.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Halliburton Company 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jan de vakman 19 april 2022 15:56
    Ook hier hoor je van een markt, die aan het verkrappen is, er wordt gewoon te weinig geinvesteerd,om putten, die op hun eind lopen te vervangen, we moeten zo snel mogelijk van fossiel af, maar je oude schoenen weg gooien, als je nog geen bruikbare nieuwe hebt, is niet zo erg handig!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links