Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg verlaagt koersdoel ING

Berenberg verlaagt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor ING verlaagd van 14,50 naar 13,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Andrew Lowe merkte op dat ING in de afgelopen twee jaar één van de best presterende Europese banken was. Het aandeel is evenwel met 30 procent teruggevallen sinds de oorlog in Oekraïne, waardoor het 15 procent slechter presteerde dan sectorgenoten.

De markt prijst volgens Berenberg een volledige afschrijving van de Russische activa in. Maar zelfs in dit scenario rest er 2,8 miljard euro aan overtollig kapitaal, bovenop de 6,8 miljard euro voor het inkopen van eigen aandelen waarop de analistenconsensus rekent.

Lowe ziet dan ook een mogelijke positieve verrassing als het gaat om de beloning aan aandeelhouders, met een rendement van 13 tot 14 procent voor 2023 en 2024. Bovendien is een opleving van de marge dankzij hogere rentes nog niet opgenomen in de consensus, zo merkte de analist op.

Wel verlaagde Berenberg de winstraming voor 2022 met 20 procent als gevolg van hogere afschrijvingen. Voor 2023 werden de taxaties met 4 procent neerwaarts bijgesteld, en voor 2024 bleven de ramingen ongewijzigd.

Het aandeel ING sloot donderdag op 9,45 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 95% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

9,418 17:29
-0,292 -3,01%
Premium

Ambitieuze doelen ING

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links