Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fagron presteert iets beter dan verwacht

Fagron presteert iets beter dan verwacht
Beeld: Fagron

(ABM FN) Fagron heeft in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte omzetgroei gerealiseerd en kreeg daarbij vooral vanuit Noord-Amerika een duwtje in de rug. Dit bleek donderdagochtend uit de cijfers van de leverancier van apothekersingrediënten.

De omzet van de magistrale bereider dikte 16,0 procent aan tot 156,4 miljoen euro. Analisten rekende vooraf op een omzet van 151 miljoen euro.

Die hogere omzet kwam er volgens Fagron ondanks een "uitdagende marktomgeving". Wisselkoerseffecten pakten juist gunstig uit. Zonder deze laatste was de omzetstijging beperkt gebleven tot ruim 10 procent. Autonoom kende Fagron een groei van 13,3 procent.

De sterkste omzetstijging was merkbaar in Noord-Amerika, waar de inkomsten met 31,8 procent stegen tot 52,4 miljoen euro. In Latijns-Amerika was er een stijging van 14,7 procent tot 36,6 miljoen en in de regio Europa-Midden-Oosten-Afrika van 6,7 procent tot 67,4 miljoen.

"We hebben in het eerste kwartaal van 2022 robuuste resultaten geboekt door organische groei en acquisities, ook al bevinden we ons in een onvoorspelbare marktomgeving gelet op de voortdurende impact van COVID, de aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen en de stijgende inflatie", aldus CEO Rafael Padilla in een commentaar op de cijfers.

Fagron rondde afgelopen kwartaal drie overnames af.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fagron

13,940 09:16
+0,110 +0,80%
Premium

Fagron: onzekerheid blijft

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links