Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Direct resultaat NSI onder druk

Direct resultaat NSI onder druk
Beeld: NSI

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in het eerste kwartaal van 2022 een lager direct resultaat geboekt, terwijl ook de huurinkomsten onder druk stonden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Nederlandse vastgoedfonds.

CEO Bernd Stahli merkte op dat NSI in het afgelopen kwartaal opnieuw getroffen werd door een nieuwe opleving van het coronavirus. Pas tegen het einde van maart zag de topman dat de restricties werden afgebouwd. Desondanks sprak Stahli van een sterk eerste kwartaal.

NSI boekte in het afgelopen kwartaal een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 8,6 miljoen euro, een daling van 4,6 procent ten opzichte van vorig jaar, toen het vastgoedfonds een direct resultaat rapporteerde van 9,0 miljoen euro.

De netto huurinkomsten daalden dan ook in de verslagperiode met 3,4 procent naar 12,8 miljoen euro. Op vergelijkbare basis stegen de huurinkomsten juist met 10 procent, dankzij een positieve indexatie van de huurcontracten. Maar dit effect zal in de komende kwartalen teruglopen, zo verwacht NSI, omdat de onderhoudskosten zullen oplopen.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 1,0 miljoen euro positief, tegenover 0,4 miljoen euro negatief in het jaar ervoor.

Zo kwam het totale resultaat uit op 9,6 miljoen euro, in vergelijking met 8,6 miljoen euro een jaar eerder.

De EPRA-winst per aandeel bedroeg 0,49 euro. Dit was een jaar eerder 0,45 euro per aandeel.

De zogeheten netto loan-to-value bedroeg eind maart 27,1 procent tegen 28,2 procent eind december 2021. Het leegstandspercentage steeg met 0,4 procentpunt tot 6,3 procent.

Outlook

Het vastgoedfonds mikt voor 2022 op een EPRA-winst per aandeel van 2,05 tot 2,10 euro, zo liet NSI al eerder weten. Tegen 2026 moet deze winst stabiliseren op 2,70 tot 2,80 euro per aandeel. NSI verwacht een stabiel dividend uit te kunnen keren van 2,16 euro per aandeel.

Vandaag houdt NSI ook een beleggersdag.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI 50% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NSI

32,750 05 jul
+0,150 +0,46%
Premium

NSI ziet veel ruimte voor waardecreatie

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links