Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Macron blijft Le Pen voor in presidentsverkiezingen

Macron blijft Le Pen voor in presidentsverkiezingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) President Emmanuel Macron heeft in de eerste ronde van de Franse verkiezingen de meeste stemmen getrokken, gevolgd door de rechtse leider Marine Le Pen, die de president nu zal uitdagen in de tweede ronde.

Macron kreeg naar schatting 28,2 procent van de stemmen en Le Pen 22,9 procent. De zeer linkse Jean-Luc Mélenchon werd derde met 21,7 procent van de stemmen.

Op 24 april volgt de tweede ronde, waarin Franse zullen moeten kiezen tussen Macron en Le Pen. In een herhaling van het duel uit 2017 zal moeten blijken of Macron opnieuw zijn coalitie van teleurgestelde socialisten en conservatieven kan verenigen die hem vijf jaar geleden een daverende overwinning gaf.

De verwachting is dat het een spannende strijd gaat worden waarin de publieke frustratie over hoge inflatie en immigratie een prominente rol zal spelen.

De uitslag van zondag laat zien hoe het Franse politieke landschap meer gepolariseerd is sinds Macron president werd. Kandidaten voor de socialistische en de conservatieve partij kregen samen slechts 6,7 procent van de stemmen. Vijf jaar geleden was dit nog 26 procent.

Kandidaten uit zeer rechtse en zeer linkse hoek kregen meer dan de helft van de stemmen.

"Vergis je niet: we kunnen niets voor lief nemen. Het debat dat we de komende vijftien dagen zullen hebben zal beslissend zijn voor ons land en voor Europa", zei Macron.

De zeer linkse Mélenchon riep zijn volgers op "geen enkele stem op mevrouw Le Pen uit te brengen." De zeer rechts televisiepersoonlijkheid Eric Zemmour, die 7,3 procent van de stemmen veroverde, riep zijn volgers juist op om Le Pen te steunen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Red_ 11 april 2022 11:27
    quote:

    Jason Voorhees schreef op 11 april 2022 08:28:

    Mooi die berichtgeving in de media, nek aan nek race, wat blijkt Macron staat mijlenver voor.
    Nek aan nek dat was tussen Le Pen en die linkse jongen, dat is nek aan nek.
    Over tendentieuze berichtgeving gesproken, in sommige media, niet hier voor de duidelijkheid.
    Journalistiek is meer roddelpers geworden.
    Ook het typeren als zeer links of extreem rechts zegt al genoeg. Extreem links hoor je nooit voorbij komen, dus als je wat rechtser bent wordt je gelijk als idioot afgeschilderd. Op die wijze durven veel mensen niet te stemmen op rechts, want dan ben je extreem en moet je je schamen op verjaardagen...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links