Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Boskalis meer waard dan bod HAL'

'Boskalis meer waard dan bod HAL'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO vindt het overnamebod van HAL op Boskalis ondermaats. Dit blijkt uit een rapport van analist Thijs Berkelder van ABN AMRO Oddo.

Op 11 maart meldde de analist reeds een koersdoel voor Boskalis van 38,50 euro, "autonoom dus zonder een overnamepremie", aldus Berkelder. Hij ging toen uit van circa 6,6 keer de EBITDA in 2023.

HAL is bereid 32,50 euro per aandeel Boskalis neer te tellen.

Een uitgebreide DCF-berekening door de analist van ABN AMRO vandaag rechtvaardigt een waardering voor Boskalis van 46,50 euro per aandeel. Daarmee geeft hij de minderheidsaandeelhouders "meer ammunitie".

"Mijn ervaring is dat veel M&A deals uiteindelijk op basis van DCF berekeningen worden onderbouwd en beklonken, en mijn DCF toont dus eveneens aan dat in mijn optiek het bod van HAL te laag is", aldus Berkelder tegenover ABM Financial News.

Het aandeel Boskalis noteert woensdag op 32,62 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 65% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 tmaster 6 april 2022 13:35
    Ik snap het even niet. Jaren lang noteren vele aandelen ruim onder de koersdoelen van analisten. Zij vinden iets waard en hangen daar hun (EIGEN!) waarde aan vast. Volgens mij is het op de beurs nog altijd zo dat het een vraag en aanbod spelletje is wat de beurskoers bepaald. Blijkbaar vindt niemand het aandeel 38,50 waard anders had dat wel op het bord gestaan toch? Als HAL op dat moment al boven de huidige koers gaat zitten met een goede premie en mogen zij dat toch gewoon dan gaan bieden? Als ABN het te laag vind hadden ze zelf maar boskalis aandelen moeten kopen als ze het te laag vinden staan?

    prosus is toch ook veel meer waard dan de huidige 49 euro? Maar als niemand dat er nu voor wil geven is de actuele waarde gewoon 49 euro klaar.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

122,000 13:24
+0,600 +0,49%
Premium

HAL kan miljardenbedrag voor Coolblue op zijn buik schrijven

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links