Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING verlaagt koersdoel Arcadis, handhaaft koopadvies

ING verlaagt koersdoel Arcadis, handhaaft koopadvies
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Arcadis verlaagd van 53,00 naar 47,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van ING.

De bank verlaagde de taxaties voor het ingenieursbureau, uitgaande van een tragere economische groei en een oplopende inflatie.

ING ziet in Arcadis nog altijd een bedrijf met groeipotentieel voor "vele jaren" met goede marges en een gezonde kasstroom, waarmee het aan het eind van dit jaar zijn schuld kan hebben gereduceerd tot nul. Ook is het ESG-profiel van Arcadis één van de beste op Euronext.

De EBITA-marge zal volgens ING boven de doelstelling van 10 procent in 2023 uitkomen, maar de 11 procent die ING eerder voorzag, lijkt niet haalbaar volgens de bank. ING verlaagde de raming voor het bedrijfsresultaat (EBIT) voor 2022 en 2023 met ongeveer 5 procent bij een 5 procent hogere raming voor de omzet.

Ondertussen noteert de koers van het aandeel 18 procent onder het gemiddelde van de sector waarin Arcadis opereert. ING hanteert voor het nieuwe koersdoel nog altijd een korting van 10 procent. Dat is volgens de bank gerechtvaardigd, gezien de omzetgroei van Arcadis achterblijft en er geen concrete overnames op het programma staan.

Het aandeel is door ING wel van de favorietenlijst gehaald.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Arcadis woensdag 1,6 procent lager op 40,20 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Arcadis

32,000 24 jun
+1,080 +3,49%
Premium

Energietransitie stuwt omzet Arcadis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links