Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street daalt

Wall Street daalt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag lager, onder leiding van technologie-aandelen, terwijl beleggers het vooruitzicht afwogen van een harde ingreep van de Federal Reserve om de inflatie te beteugelen en meer sancties tegen de agressie van Rusland in Oekraïne.

De S&P 500-index daalde 0,75 procent en technologiebeurs Nasdaq verloor 1,8 procent. 

Fed-bestuurde Lael Brainard zei woensdag dat de centrale bank zich hard maakt voor stappen om de inflatie dit jaar te verlagen, onder andere door volgende maand zijn portefeuille met 9 biljoen dollar aan effecten aanzienlijk te verkleinen.

Door de balans te verkleint draait de Fed de stimulering van de economie door het opkopen van staatsleningen en hypotheekobligaties terug, zal helpen om de marktrente te laten stijgen en zal aandelen relatief duurder maken, vergeleken met minder risicovolle beleggingscategorieën, zei John Lynch van Comerica Wealth Management.  

"De katalisator vandaag waren de uitspraken van Lael Brainard, zei Lynch. "Ze klonk wat agressiever over het afbouwen van de balans dan de markt had verwacht."

Beleggers bekeken ook wat een nieuwe ronde van sancties tegen Rusland zou inhouden. Berichten over Russische wreedheden begaan tegen Oekraiense burgers in bezette gebieden hebben geleid tot een oproep van westerse leiders tot meer sancties tegen Rusland. 
  
De olieprijs daalde weer licht, tot 101,70 dollar per vat, nadat de aangekondigde Europese sancties, waaronder een importverbod op Russische steenkool, minder radicaal waren dan bijvoorbeeld een olie-embargo. de EU is nog sterk afhankelijk van Russische aardgas.
Dergelijke sancties hebben de goedkeuring nodig van alle 27 lidstaten.

Ondanks de zorgen over de oorlog in Oekraïne en de eventuele economische gevolgen van sancties, lijken centrale banken op koers te blijven met hun monetaire beleid, aldus JPMorgan. Later deze week verschijnen de notulen van de meest recente beleidsvergaderingen van de Federal Reserve en Europese Centrale Bank.

De Amerikaanse inkoopmanagersindices voor de dienstensector over maart van Markit en ISM vielen wat tegen qua groei. Het handelstekort van de VS is in februari iets hoger dan verwacht uitgekomen, op 89,2 miljard dollar. Zowel de import als export stegen in februari.

De euro/dollar noteerde op 1,0929.

Bedrijfsnieuws

Na een stijging van 27 procent maandag steeg het aandeel Twitter dinsdag nog 3 procent. Maandag werd bekend dat Tesla-oprichter Elon Musk een flink belang in het social media bedrijf heeft genomen. Musk krijgt een zetel in het bestuur.

Tesla zelf steeg maandag ook behoorlijk na productiecijfers, maar verloor dinsdag 3 procent.

ExxonMobil verwacht dat de winst in het eerste kwartaal kan uitkomen rond 9 miljard dollar, als gevolg van de hogere olieprijzen, zo meldde de oliereus maandagavond laat. Het aandeel won 0,3 procent.

 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 5 april 2022 21:57
    Grappig dat de FED dit al weken roept en dan worden ze nu ineens wakker? Hou toch op. Wss morgen weer gewoon groene futs op…?.? NIETS inderdaad… gewoon omdat het groen moet zijn…..
    Aandelenmarkten werken simpelweg toe naar een crash want ze zijn momenteel te dom om te zien wat er om de hoek gaande is.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links