Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse inflatie: 11,9% volgens Europese standaard

Nederlandse inflatie: 11,9% volgens Europese standaard
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in Nederland is volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex in maart uitgekomen op 11,9 procent. Dit bleek vrijdag  uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In februari was nog sprake van een inflatie van 7,3 procent. 

De reguliere cijfers, inclusief de inflatie volgens de Nederlandse consumentenprijsindex, worden op 7 april gepubliceerd. 

Om de inflatie tussen landen te kunnen vergelijken, berekenen de lidstaten van de Europese Unie een consumentenprijsindex volgens internationaal afgesproken definities en methoden.

Vooral energieprijzen hadden het afgelopen jaar een prijsopdrijvend effect, maar ook onder meer de prijzen voor voedingsmiddelen zaten in de lift. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. Bugz Bunny 1 april 2022 08:42
  quote:

  peter545 schreef op 1 april 2022 08:26:

  @Bugz Bunny, financieel gaat het U blijkbaar goed. Maar dat geldt niet voor menige Nederlander.
  Heeft U werkelijk de prijzen in de winkels niet zien stijgen? En straks stijgen ook nog eens de huren!!!
  Excuus, maar dat bedoel ik niet Peter. Iedereen heeft de prijzen zien stijgen. Ik ben het met u eens dat zich een stil drama voltrekt, zeker voor huurders.
 2. Nofomo 1 april 2022 08:51
  Hoor ik daar gejuich in Frankfurt??. Uitstaande schulden worden zo reëel gezien een stuk minder waard. Maar was het mandaat niet prijsstabiliteit??
  De hardwerkende, niet van box 3 en box 2 profiterende, Nederlander is de sjaak. Zeker jongeren met flexcontracten, ouderen zonder goed aanvullend pensioen en kleine ZZP-ers. Met name de jongeren en ZZP-ers zijn de backbones van de maatschappij. Dit kabinet heeft hier geen oog voor. Wellicht collectief eens staken?? Of nog even wachten tot de middengroepen aanhaken.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links