Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel RELX

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel RELX
Beeld: RELX Plc

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel op RELX verhoogd, van 26,00 naar 26,50 Britse pond, bij een ongewijzigd Outperform advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

De analisten nemen de tak Exhibitions onder de loep. RELX gaf eerder al aan dat het op korte termijn ernaar streeft Exhibitions, goed voor 10 procent van de omzet in 2022, te laten profiteren van herstel en digitalisering.

Credit Suisse denkt dat een hogere waardering voor RELX mogelijk is zonder Exhibitions. Zonder de tak zou RELX met 5 procent kunnen groeien, versus een gemiddelde van 5,6 procent per jaar voor de Amerikaanse sectorgenoot Information Services, met een operationele marge van 34 procent, aldus de Zwitserse bank.

Verder stellen de analisten dat RELX een hogere kwaliteit autonome groei heeft dan veel sectorgenoten, omdat het minder prijs- en acquisitie gedreven is. Bovendien wil RELX de kosten langzamer laten groeien dan de omzet, ondanks het inflatoire klimaat.

Belangrijkste positieve drijvers voor het aandeel zijn een hogere autonome groei, het binnenhalen van nieuwe contracten en opwaartse bijstellingen van de ramingen.

Het aandeel RELX noteert dinsdag een half procent hoger op 28,15 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RELX

32,200 17:35
-0,530 -1,62%
Premium

RELX maakt zich geen zorgen over opkomst AI. Terecht?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links