Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renewi positiever gestemd

Renewi positiever gestemd
Beeld: Renewi

(ABM FN-Dow Jones) Renewi verwacht in het bijna aflopende boekjaar beter te presteren dan eerder verwacht, na aanhoudende sterke prestaties in januari en februari. Dit meldde de afval- en recyclingspecialist met noteringen in Amsterdam en Londen woensdag.

Hoge recycleprijzen en een goede kostenbeheersing compenseren ruimschoots voor de lagere volumes als gevolg van de coronamaatregelen, aldus Renewi. De kasstroom ontwikkelt zich conform verwachting. De schuldratio ligt aan het einde van dit boekjaar, dat eindigt op 31 maart, op circa 1,5.

Renewi besloot de outlook voor het lopende boekjaar eind januari al te verhogen naar een onderliggende EBIT van minimaal 120 miljoen euro. Vandaag zegt het bedrijf hierboven uit te zullen komen, zonder een concreet cijfer te noemen.

Een jaar eerder kwam de onderliggende EBIT uit op 73 miljoen euro.

Renewi benadrukte dat het geen blootstelling heeft aan Rusland en Oekraïne. Een eventuele groeivertraging wereldwijd, kan echter ook Renewi treffen, waarschuwde de afvalspecialist.

Verder denkt Renewi dat de prijsverhogingen van afgelopen januari voldoende zijn om de inflatie dit jaar te kunnen dekken. Ook is het merendeel van de energiebehoefte voor 2022 afgedekt.

Wel verwacht Renewi dat in het nieuwe boekjaar de recycleprijzen zullen dalen vanaf de recordniveaus van dit moment.

Renewi herhaalde woensdag vertrouwen te hebben in de vooruitzichten voor de middellange en lange termijn.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 89% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RENEWI

9,700 15 aug
+0,120 +1,25%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links