Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sif haalt eigen outlook

Sif haalt eigen outlook
Beeld: Sif

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in 2021 de eigen outlook gehaald. Dit bleek vrijdag uit de jaarcijfers van de Roermondse funderingsspecialist.

De verwachting voor dit jaar was een "significant" hogere aangepaste EBITDA dan in 2020 te realiseren, toen deze post uitkwam op 31,8 miljoen euro. 

In 2021 behaalde Sif een EBITDA van 39,4 miljoen euro. De consensus lag volgens ING op net geen 40 miljoen euro. De nettowinst steeg met 59 procent naar 11,6 miljoen euro en van de winst per aandeel van 0,45 euro, wil Sif 0,19 euro uitkeren als dividend. Daarmee ligt het dividend 0,07 euro per aandeel hoger dan over 2020.

De funderingsspecialist realiseerde een bijdrage, dat wil zeggen de omzet minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, van 114,2 miljoen euro. Dat was 101,6 miljoen euro in 2020.

Sif rekende in 2021 op een productie van 170 kiloton en kwam daar 1 kiloton bovenuit. In 2020 lag de productie op 164 kiloton.

Het orderboek van Sif voor 2022 was eind december voor 180 kiloton gevuld. Voor 2023 en daarna staat er 214 kiloton in de boeken, waarbij nog over 36 kiloton exclusief wordt onderhandeld.

Outlook

Voor dit jaar rekent Sif op een kleine stijging van de EBITDA.

ING denkt dat in 2022 50 miljoen euro aan EBITDA haalbaar is. Daarmee is ING iets optimistischer dan de consensus. De outlook die Sif vrijdag afgeeft, is daarmee iets om naar uit te kijken, aldus de bank.

Plannen

Sif voert een haalbaarheidsstudie uit naar de productie van grotere monopolies.

In eerste instantie kijkt Sif naar monopiles van 120 meter met een diameter van 11,5 meter. Daarbij zou het bedrijf 200 monopiles per jaar willen produceren. Ook onderzoekt Sif de mogelijkheid om op te schalen naar monopiles met een diameter van 15 meter.

Om in 2024 dergelijke monopiles te kunnen produceren, is een grote uitbreiding van de Rotterdamse bouwlocatie nodig. Sif kijkt daarbij naar een productiecapaciteit van 500 kiloton per jaar. Ook zijn er aanpassingen nodig van de locatie in Roermond.

Momenteel onderhandelt Sif exclusief over 400 kiloton lanceercapaciteit voor de nieuwe fabriek. Klanten hebben zich daarbij al gecommitteerd aan een "substantiële financiering", aldus Sif.

Vanwege de "wereldwijde instabiliteit" en de onzekerheid over prijzen en de beschikbaarheid van grondstoffen, is het op dit moment volgens Sif evenwel moeilijk om de omvang van de investering in te schatten en een uiteindelijke investeringsbeslissing te nemen.

Zodra alle feiten duidelijk zijn, organiseert Sif een beleggersdag om de toekomst te bespreken.

Update: om meer informatie over uitbreidingsplannen toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sif Holding 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sif Holding

12,060 08 aug
-0,160 -1,31%
Premium

Sif is een beetje inspiratieloos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links