Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Euronext kan weer veilige haven worden

Beursblik: Euronext kan weer veilige haven worden
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De verhoogde volatiliteit op de aandelenmarkten, met hoge handelsvolumes, zal de komende maanden aanhouden, wat gunstig is voor Euronext, Deutsche Boerse en Flow Traders. Dat stelde UBS donderdag in een sectorrapport.

De twee beursbedrijven zullen zich bovendien mogelijk ontpoppen als veilige haven voor beleggers in een turbulente markt en kunnen dan een sterke koersontwikkeling laten zien, aldus de analisten.

De volatiliteit begon nadat de Europese Centrale Bank begin februari meer havikachtig werd over mogelijke renteverhogingen en liep sterk op door de Russische invasie in Oekraïne.

De analisten merken op dat de aandelen van Deutsche Boerse en Euronext aanvankelijk even hard daalden als de rest van de markt, zoals ook gebeurde aan het begin van de pandemie in februari en maart 2020. In de maanden daarna deden de beursbedrijven het respectievelijk 30 en 22 procent beter dan de markt.

UBS verwacht dat de volatiliteit gedurende het gehele tweede kwartaal verhoogd zal blijven, hoewel minder hoog dan de piek in maart, om in de tweede helft van het jaar te normaliseren. Met name voor de vastrentende producten zal de onzekerheid rond monetair beleid en inflatie zorgen voor veel handel, ongeacht hoe de oorlog in Oekraïne zich ontwikkelt.

Voor Flow Traders verhoogt UBS zijn winstverwachting het sterkst, met 20 procent, tegen 2 procent voor Euronext en 4 procent voor Deutsche Boerse.

Toch blijft Flow Traders op de verkooplijst staan bij de Zwitserse zakenbank, omdat het koersdoel van 24,00 euro ruim onder de huidige koers van rond de 30 euro ligt.

Euronext en Deutsche Boerse blijven op de kooplijst, met koersdoelen van 95,00 en 180,00 euro, wat respectievelijk 19 en 26 procent opwaartse potentieel biedt.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEUTSCHE BOERSE NA O.N. 100% zegt verkopen 3 stemmen
Euronext 100% zegt verkopen 5 stemmen
Flow Traders 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 159,100
  +0,57% +0,900
 2. Euronext 17:36
  77,900
  +0,46% +0,360
 3. Flow Traders 17:35
  27,320
  +0,44% +0,120

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links