Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AMG profiteert van prijsstijging vanadium'

'AMG profiteert van prijsstijging vanadium'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AMG Advanced Metallurgical Group profiteert van de sterk gestegen prijzen voor vanadium. Dit stelt analist Stijn Demeester van ING woensdag.

Sinds de inval in Oekraïne is de prijs voor vanadium in de VS sterk gestegen, ziet de analist. Dit jaar staat de prijs al 53 procent hoger. Rusland is een grote producent van vanadium, verklaart Demeester. Het land is goed voor circa 17 procent van het wereldvolume.

En AMG is de enige producent van ferrovanadium in de VS, met diens fabriek in Ohio. De capaciteit van deze faciliteit wordt dit jaar verdubbeld.

Als de huidige prijzen zo blijven, dan schat ING dat de EBITDA dit jaar met 20 miljoen dollar extra wordt gespekt en zelfs met 40 miljoen in 2023. "Daarmee is er sprake van een tweede winstaanjager, naast de erg hoge lithiumprijzen."

ING heeft een koopadvies op AMG met een koersdoel van 38,00 euro. Het aandeel stijgt woensdag 10,6 procent naar 33,06 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 100% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kruimeldief 9 maart 2022 14:39
    Het zijn niet de topanalisten, netjes gezegd. AMG staat er beter voor dan tijden geleden, toen ook al twee keer de €50 is gezien. Mooie nieuwe projecten, Ohio2 gaat bijdragen, Lithiumcapaciteit wordt uitgebreid. Wel een volatiel fonds, maar een no-brainer voor de energietransitie. Vorige week helaas niet bijgekocht: vanochtend wel.
  2. Aandachtige lezer 9 maart 2022 15:40
    Het kan niet anders dan de koers weer richting de € 60,- gaat, en dat we pas dan gaan kijken waar het plafond gaat liggen.
    Een kernramp in de Oekraïne of iets dergelijks kan altijd voor een duikeling zorgen, maar omdat de opbrengst van de productie van de AMG voorspelbaar hoog in waarde zal blijven weten we dat de waarde van het aandeel vanzelf weer overeind komt en de tocht omhoog zal hervatten.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Advanced Metallurgical Group

24,600 17:35
-0,520 -2,07%
Premium

AMG zit in de juiste metalen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links