Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU gaat praten over lidmaatschap Oekraine - media

EU gaat praten over lidmaatschap Oekraine - media
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie gaat praten over een lidmaatschap van Oekraïne. Dit meldde persbureau Reuters maandag op basis van uitspraken die de president van de Europese Raad Charles Michel deed op de Franse televisie.

Maandag toonde de Oekraïense president Zelensky op Twitter het papierwerk om lid te worden. Zondag zei de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen al dat "Oekraïne één van ons is" en dat "we hen in de Europese Unie willen."

Zelensky had de EU recent gevraagd om een lidmaatschap te versnellen. Het proces duurt normaliter jaren. Kroatië trad als laatste toe in 2013, tien jaar na het indienen van de aanvraag.

Landen die willen toetreden tot de EU moeten EU-wetgeving aannemen en hervormingen doorvoeren, onder meer op juridisch en economisch gebied. Goedkeuring vereist groen licht van alle 27 lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement.
Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Doordenker 1 maart 2022 08:08
    Ongehoord en misdadig wat Poetin nu veroorzaakt met de schaamteloze inval in Oekraïne !

    Oekraïne steunen en helpen ? Ja natuurlijk !

    Maar niet met een geforceerd en overhaast lidmaatschap van de EU. ( het lijkt wel of Von der Leijen in haar rivaliteit met Charles Michel hem vliegen probeert af te vangen in het doen van “historische “ statements , nog afgezien dat ze daar hélemáál niet over gaat. )
    We zien de brokken met Hongarije - en meerdere Oost-Europese lidstaten, - waar een corrupte Ordoban lak heeft aan de spelregels van Brussel als het hem zo uitkomt.
    Naast het staatsbestel, wet - en regelgeving, aanpassen aan dat van de EU , dient in de kandidaat - lidstaten vooral langdurig geverifieerd te worden of corruptie en alles wat daarmee samenhangt, is uitgebannen. Er is veel te snel beloond met een lidmaatschap bij veel landen,. Bovendien een eventueel vetorecht pas toe kennen na vele jaren “ goed gedrag “

    Past misschien niet in de beroerde situatie waarin Oekraïne nu verkeert, maar het land voldoet bij lange na niet aan de voorwaarden voor een Lidmaatschap.

    Niet in de laatste plaats geldt nu deëscaleren met die onberekenbare Poetin ! Voorbarig gelul en voor de beurt praten over lidmaatschap helpt dan niet, integendeel !



4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links