Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst Veon fors omhoog

Winst Veon fors omhoog
Beeld: VEON

(ABM FN-Dow Jones)  Veon heeft in het vierde kwartaal 12 procent meer omgezet, dankzij een sterkere groei van mobiele data, terwijl de nettowinst ook omhoog schoot. Dat maakte het Russische telecombedrijf met een beursnotering in Amsterdam maandagochtend bekend.

Het bedrijf houdt rekening met de impact van meer sancties tegen Rusland die de resultaten kunnen beïnvloeden en zegt te hopen op een vreedzame en vriendelijke oplossing van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Veon is in beide landen actief als aanbieder van internet en telefonie.

De kwartaalomzet steeg met 12,2 procent tot 2,05 miljard dollar, zodat de jaaromzet uitkwam op 7,79 miljard dollar, wat bijna 7 procent meer was dan een jaar eerder.

De nettowinst schoot omhoog, van 8 miljoen in het vierde kwartaal van 2020 naar 299 miljoen euro afgelopen kwartaal. De jaarwinst kwam daarmee op 674 miljoen euro, na een verlies van 349 miljoen in 2020.

Het bedrijf verkocht in het afgelopen jaar onder andere zijn Russische zendmasten voor 70,6 miljard roebel.

Veon, het voormalige Vimpelcom, wil het holdingbedrijf van Bermuda naar het Verenigd Koninkrijk verplaatsen, wijzend op de hoge standaarden van bedrijfsbestuur en het sterke en transparante juridische kader.  Dit biedt het bedrijf meer flexibiliteit in het omgaan met aangekondigde strengere regelgeving, onder andere in Rusland.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt Veon ziet omzet aantrekken
  2. 21 nov Veon verhoogt outlook 2023

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VEON 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links