Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstexplosie voor Moderna

Winstexplosie voor Moderna
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Moderna zijn in het vierde kwartaal fors gestegen dankzij de inkomsten uit het coronavaccin. Dit bleek donderdag voorbeurs na publicatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse farmabedrijf.

"Spikevax, het coronavaccin van Moderna, is nu goedgekeurd in meer dan 70 landen wereldwijd en beschermt honderden miljoen mensen, terwijl meerdere onafhankelijke onderzoeken de effectiviteit ervan hebben bevestigd", zei CEO Stéphane Bancel in een toelichting.

In 2021 leverde Moderna 807 miljoen doses af, waarbij circa 25 procent van die vaccins bestemd was voor arme landen. "We zullen in 2022 blijven opschalen om een einde te maken aan de coronaviruspandemie", voegde de topman toe.

Moderna meldde in 2022 orders voor het vaccin te hebben ontvangen ter waarde van circa 19 miljard dollar, met aanvullende opties voor nog eens ongeveer 3 miljard dollar. Moderna zei verder al veel gesprekken te voeren met regeringen voor de herfst van 2022 en 2023.

Moderna boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 4,9 miljard dollar, ofwel 11,29 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 272 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg dan ook van 571 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2020 naar 7,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De verkoop van 297 miljoen doses van het coronavaccin droeg 6,9 miljard dollar bij aan de omzet.

Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 9,96 dollar per aandeel op een omzet van 6,8 miljard dollar.

In het hele boekjaar 2021 boekte Moderna een nettowinst van 12, 2 miljard dollar, ofwel 28,29 dollar per aandeel, op een omzet van 18,5 miljard dollar.

Het aandeel Moderna noteerde donderdag voorbeurs in de elektronische handel 3,6 procent lager.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Moderna 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links