Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

eBay boekt hogere winst en omzet

eBay boekt hogere winst en omzet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) eBay heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt, maar ging nabeurs fors onderuit vanwege een tegenvallende outlook. Dit bleek woensdag nabeurs na publicatie van de kwartaalresultaten van het Amerikaanse onlineveilinghuis.

CEO Jamie Iannone sprak van een solide kwartaal. "Door te investeren in onze strategie om duurzame groei te stimuleren, hebben we de klanttevredenheid verhoogd, de ervaring van verkopers en kopers verbeterd en waarde teruggegeven aan onze aandeelhouders", zei hij.

eBay boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 2,0 miljard dollar, ofwel 3,25 dollar per aandeel, in vergelijking met 845 miljoen dollar, ofwel 1,23 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis boekte eBay een winst van 1,05 dollar per aandeel, tegen 0,85 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 2,5 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2020 naar 2,6 miljard dollar het afgelopen kwartaal. 

Het resultaat uit voortgezette activiteiten liet het afgelopen kwartaal echter een verlies zien van 893 miljoen dollar, in vergelijking met een winst van 772 miljoen dollar vorig jaar.

Over het hele boekjaar boekte het onlineveilinghuis een nettowinst van 13,6 miljard, tegen 5,6 miljard dollar in 2020, op een omzet van 10,4 miljard dollar, versus 8,9 miljard dollar een jaar eerder.

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet het concern een winst per aandeel van 0,79 tot 0,83 dollar, terwijl op aangepaste basis een winst van 1,01 tot 1,05 dollar per aandeel wordt verwacht. De omzet wordt geraamd op 2,43 tot 2,48 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst van 0,89 dollar per aandeel en een aangepaste winst van 1,08 dollar per aandeel op een omzet van 2,61 miljard dollar.

Voor het hele jaar wordt voor 2022 een winst verwacht van 3,15 tot 3,35 dollar per aandeel op een omzet van 10,3 tot 10,5 miljard dollar. Op aangepaste basis wordt de winst geraamd op 4,20 tot 4,40 dollar per aandeel. Analisten rekenden op een winst van 3,73 dollar per aandeel  en een aangepaste winst van 4,51 dollar per aandeel op een omzet van 10,9 miljard dollar.

Het aandeel eBay noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 9,0 procent lager.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
eBay 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links