Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stellantis boekt miljardenwinst

Stellantis boekt miljardenwinst
Beeld: ANPFoto

(ABM FN-Dow Jones) Stellantis heeft in het afgelopen boekjaar bijna drie keer zo veel winst geboekt dankzij een omzetgroei van 14 procent. Dat maakte het autobedrijf woensdag bekend.

De omzet steeg van 134 miljard naar 152 miljard euro en de winst  steeg met 179 procent naar 13,4 miljard euro, tegen 4,8 miljard euro een jaar eerder.

De aangepaste operationele marge verbeterde van 6,9 naar 11,8 procent.

De cijfers worden gegeven op vergelijkbare basis, alsof de fusie van 17 januari 2021 plaatsvond op 1 januari 2020. Het bedrijf ontstond uit de fusie van FiatChrysler en Peugeot.

De autofabrikant lanceerde meer dan tien nieuwe automodellen in 2021, waaronder de Citroën C4, Fiat Pulse, DS 4, Jeep Grand Cherokee, Wagoneer, Maserati MC20, Opel Mokka en Peugeot 308.

Stellantis verkocht wereldwijd 388.000 auto's met een lage uitstoot van broeikasgassen, waaronder ook auto's op waterstof en elektrische auto's. Dit was een toename van 160 procent op jaarbasis.

Outlook

Stellantis verwacht in 2022 een aangepaste operationele marge te realiseren in de dubbelcijferige percentages, met een positieve vrije kasstroom. Daarbij gaat de autofabrikant uit van een ongewijzigde situatie voor de economie en de coronaviruspandemie.

Voor de auto-industrie wordt groei verwacht in Noord- en Zuid-Amerika, en Europa, van 3 procent, en 5 procent groei in India en de rest van Azië, terwijl Afrika, het Midden-Oosten en China een pas op de plaats maken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog
  2. 15 feb Recordomzet en -winst voor Stellantis in 2023

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
STELLANTIS NV 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2022 11:29
    Met dank aan filiaal Amsterdam*

    *Een brievenbus aan de Strawinskylaan behorende bij het World Trade Centre waar een(1) kerel 3x per week de post komt ophalen om zodoende(legaal) de complete Europese fiscus te omzeilen.

    Het flashen van de omzet via een brievenbus te Amsterdam is voor veel bedrijven eigenlijk gewoon de core business, het product, de service, in het geval van dat Stellantus was de winst nog hoger geweest als ze helemaal geen autos hadden geproduceerd, best wel een beetje raar toch?

    de haag blijft het faciliteren.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

STELLANTIS NV

23,280 24 apr
0,000 0,00%
Premium

Recordomzet en -winst voor Stellantis in 2023

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links