Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Debiteur Robus start opnieuw procedure tegen RoodMicrotec

Debiteur Robus start opnieuw procedure tegen RoodMicrotec
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Debiteur Robus is een juridische procedure gestart in Frankfurt tegen RoodMicrotec betreffende een perpetual obligatie uit 2010 met een waarde van bijna 2 miljoen euro. Dit meldde RoodMicrotec maandag.

Robus beweert recht te hebben op een vergoeding van 11,7 procent met betrekking tot 2017, 2018 en de eerste helft van 2021. Bovendien vordert Robus, wegens vermeende niet-naleving door RoodMicrotec van de voorwaarden van de eeuwigdurende obligatie, de terugbetaling van het nominale bedrag van de eeuwigdurende obligatie waarmee de buitengewone beëindiging van de eeuwigdurende obligatie wordt bekrachtigd. 

RoodMicrotec is door Robus geïnformeerd dat het totale bedrag dat in de procedure wordt gevorderd bijna 2,6 miljoen euro bedraagt, te vermeerderen met 11,7 procent rente voor de toepasselijke periode.

RoodMicrotec bestrijdt alle aantijgingen en vorderingen, en ontkent dat er enige vergoeding verschuldigd is op de perpetual of dat er gronden zijn voor buitengewone beëindiging van de eeuwigdurende obligatie. Daarom zal RoodMicrotec de rechtbank verzoeken de vordering van Robus af te wijzen.

Recent troffen de twee partijen wel een schikking betreffende een perpetual obligatie uit 2012 voor een bedrag van 400.000 euro.

RoodMicrotec zal haar aandeelhouders en andere belanghebbenden op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen en zal indien nodig aanvullende verklaringen afgeven, aldus het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. TheWatchman 22 februari 2022 00:37
    ...Voralsnog geef ik RoodMicrotech groot gelijk met het geleverde commentaar (ik heb niet in de exacte voorwaarde kunnen of mogen kijken ... ).
    Met als vervolg vraag, danwel hypothese, "wat is het doel van Robus, met deze actie.. ??"

    Pressie ? Bedrijf omver trachten te werpen? Publiciteit ? Paniek zaaien en aandelen oogsten ?

    Wie o wie heeft er aanvullingen, mbt dezes ?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links