Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Commissie keurt overname NN Investment Partners goed

Commissie keurt overname NN Investment Partners goed
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) De mededingingswaakhond van de EU heeft de overname van NN Investment Partners door Goldman Sachs goedgekeurd. Dit meldde de Europese Commissie vrijdag.

De overname van de vermogensbeheerdochter van verzekeraar NN Group door Goldman Sachs levert volgens de commissie geen mededingingsbezwaren op. De twee vermogensbeheerders samen hebben geen dominante marktpositie. Er zijn andere sterke spelers actief in deze branche.

Half augustus 2021 bereikten NN Group en Goldman Sachs een akkoord over de overname voor 1,7 miljard euro. Van de overnamesom is ruim 1,5 miljard euro de basisprijs en de rest wordt voldaan in de vorm van een dividenduitkering voor afronding van de transactie.

NN en Goldman sloten destijds ook een tienjarige strategische samenwerking. De Amerikaanse zakenbank zal NN blijven voorzien van diensten op het vlak van vermogensbeheer.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Goldman Sachs Group 50% zegt kopen 4 stemmen
NN Group 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links