Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM haalt eigen margedoel

BAM haalt eigen margedoel
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft in 2021 meer omzet gerealiseerd en de eigen margedoelstelling ruim gehaald. Dit bleek donderdag uit de jaarcijfers van de bouwer.

"Goede progressie", zei CEO Ruud Joosten in een toelichting.

In 2021 steeg de omzet van BAM van 6,8 miljard naar 7,3 miljard euro. De analistenconsensus rekende op 7,2 miljard euro.

De aangepaste EBITDA kwam in 2021 uit op 278,4 miljoen euro en de marge op 3,8 procent. BAM rekende zelf op een marge van circa 3,5 procent, maar analisten gingen al uit van 3,9 procent.

Netto verdiende het bouwbedrijf 18 miljoen euro, minder dan de ruim 58 miljoen euro die de analisten hadden voorzien. De bouwer noemde een non-cash achtergestelde belastinglast van 34 miljoen euro en 49 miljoen euro aan bijzondere waardeverminderingen als reden.

BAM keert geen dividend uit.

Het orderboek stond eind 2021 op 13,2 miljard euro. Er zat 1,3 miljard euro in kas. Volgens de analisten zou het orderboek zijn uitgekomen op net geen 13 miljard euro en zou er 891 miljoen euro in kas hebben gezeten.

De kapitaalratio verbeterde tot 14,5 procent, van 13,4 procent eind 2020, "ondanks de terugbetaling van een converteerbare obligatie", aldus BAM.

De zogeheten handelswerkkapitaal-efficiency kwam uit op 16,9 procent negatief. Dat was een jaar eerder 13,9 procent negatief.

Outlook

Voor 2022 verwacht BAM een verdere margeverbetering.

"BAM boekt goede voortgang met de uitvoering van de nieuwe strategie, met continue aandacht voor herstructurering van de portefeuille, risicovermindering en het creëren van een duurzaam platform voor toekomstige groei", stelde de bouwer.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 73% zegt kopen 45 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Atlantis 16 februari 2022 19:36
  @Jan de Vakman
  Waar je aan voorbij gaat is dat BAM discussies heeft over de afsluitdijk en zeesluis. Die probleemgevallen niet meegerekend zou de marge hoger liggen. Daarbij, of je nu een BAM of chipmaker aandeel koopt, de marge is al verrekend in het aandeel.

  Ik ben een maand ingestapt in BAM en dit aandeel heeft mij tot dit moment +20,80% winst gebracht. En wanneer ik hem verkoop heb ik nog niet bepaald. Voor de langere termijn zie ik het als mooi aandeel op moment er met spoed woningen worden gebouwd.
 2. Paul 17 februari 2022 09:08
  quote:

  jan de vakman schreef op 16 februari 2022 15:57:

  Nou, als je dat verdienplaatje, naast de chippers legt, dan is het toch wel flinterdun!!
  Daar is de koers-winst verhouding ook wel naar. Volgens mij is de bouwsector een groeisector de komende jaren en daarvan uitgaande vind ik de bouwers nog steeds vriendelijk geprijsd.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

2,252 01 jul
-0,004 -0,18%
Premium

Grote strategische stap BAM

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links