Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB wil diepgaand onderzoek AFM naar bieding Hunter Douglas

VEB wil diepgaand onderzoek AFM naar bieding Hunter Douglas
Beeld: Hunter Douglas

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitter vraagt de Autoriteit Financiële Makten om een diepgaand onderzoek te doen naar de overname van Hunter Douglas.

"Tien maanden geleden wilde Luxaflex-fabrikant Hunter Douglas zijn aandeelhouders uitkopen voor maximaal 82 euro per aandeel. Dat was een faire prijs, zo verzekerde de onderneming. Net voor het einde van het jaar verkocht Hunter Douglas zichzelf echter voor meer dan het dubbele. Aandeelhouders voelen zich belazerd door deze ongekende gang van zaken", aldus de VEB.

Aanvankelijk wilde CEO en grootaandeelhouder Ralph Sonnenberg slechts 64 euro per aandeel Hunter Douglas betalen, maar omdat aandeelhouders hier niet warm voor liepen, werd dit bod verhoogd naar 82 euro per aandeel.

Zes maanden later haalt 3G de fabrikant van luxaflex van de beurs voor 175 euro per aandeel. En het pakket aandelen dat Sonnenberg voor 82 euro per aandeel bijkocht levert hem zo een winst op van 128 miljoen euro, aldus de VEB.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hunter Douglas 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links