Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Siemens Healthineers verhoogt outlook

Siemens Healthineers verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Siemens Healthineers is het jaar sterk begonnen en heeft de outlook verhoogd. Dit maakte de Duitse concurrent van Philips donderdag voorbeurs bekend.

Siemens Healthineers sprak van een "erg goede groei", met een vergelijkbare omzetgroei van 9,5 procent in de drie maanden tot eind december, het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Vooral de tak Diagnostics deed het erg goed met een stijging van 19,7 procent. De aangepaste EBIT-marge lag op 17,6 procent.

"Dankzij de toegenomen vraag naar snelle COVID-19-antigeentesten in Europa en de goedkeuring van onze snelle antigeentesten in de VS, verhogen we onze vooruitzichten voor het boekjaar 2022", meldde Siemens Healthineers donderdag.

Voor heel dit boekjaar rekent het bedrijf op een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 5 procent, waar eerder werd uitgegaan van 0 tot 2 procent. De aangepaste winst per aandeel zal tussen de 2,18 en 2,30 euro liggen in plaats van tussen de 2,08 en 2,20 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIEMENS HEALTH.AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SIEMENS HEALTHINEERS AG

48,700 26 jan
+0,070 +0,14%
Premium

Siemens Healthineers presteert op alle fronten beter dan Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links