Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Core Laboratories boekt lagere nettowinst

Core Laboratories boekt lagere nettowinst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Core Laboratories heeft het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie.

Het concern boekte het afgelopen kwartaal een operationeel inkomen van 14,2 miljoen dollar, in vergelijking met 23,4 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,7 miljoen dollar, tegen 13,5 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2020.

De omzet steeg van 113,7 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2020 naar 125,1 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook 

Core Lab voorziet in het lopende kwartaal een omzet van 117 tot 122 miljoen dollar en een operationeel inkomen variërend van 11,9 miljoen tot 14 miljoen dollar. De winst per aandeel wordt geraamd op 0,16 tot 0,20 dollar per aandeel.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links