Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afzetprijzen Nederlandse industrie weer flink omhoog

Afzetprijzen Nederlandse industrie weer flink omhoog
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De afzetprijzen van de Nederlandse industrie zijn in december iets minder hard gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De prijzen stegen in de laatste maand van het vorig jaar gemiddeld met 19,5 procent op jaarbasis. Een maand eerder waren de producten van de industrie 21,0 procent duurder dan een jaar eerder.

De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. In december 2021 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie bijna 66 euro, ruim 59 procent meer dan een jaar eerder. In november kostte een vat ruwe North Sea Brent gemiddeld bijna 71 euro. Dat was ruim 90 procent meer dan een jaar eerder.

Vergeleken met november zijn de afzetprijzen van de industrie in november met 0,1 procent gedaald. De prijzen op de binnenlandse markt namen met 0,1 procent toe, maar de prijzen op de buitenlandse markt met 0,5 procent af.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. ZJZDOBIZS 28 januari 2022 08:37
    Aangezien producenteb dit in 1 keer kunnen doorrekenen aan de klant is de inflatie eenmalig...

    Ow nee, net als Akzo bijvoorbeeld eerst 9% en daarna de rest inhakel + de nieuwe hogere kosten van hoger loon en dergelijke.

    Ja dan wordt het vast weer 2% ergens toch ECB??

    Maakt niet uit, onze lonen stijgen ook 20%..., nee daar is het getal wel 2%, hoop ik...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links