Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RoodMicrotec overtreft omzetoutlook

RoodMicrotec overtreft omzetoutlook
Beeld: RoodMicrotec

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft vorig jaar een fors hogere omzet geboekt, die laat zien dat het bedrijf blijft groeien in markten die op de toekomst gericht zijn. Dat maakte het bedrijf bekend in voorlopige cijfers.

De inkomsten belopen 14,5 miljoen euro over 2021, volgens de nog niet definitieve cijfers, wat een toename is van 22 procent vergeleken met 2020. Rood verwachtte dat de omzet afgelopen jaar zou uitkomen tussen de 13,9 en 14,2 miljoen euro.

In de tweede helft van het jaar bedroeg de groei 11 procent tot 7,2 miljoen euro.

De omzet werd gestuwd met 0,4 miljoen euro doordat RoodMicrotec de aanvoerketen overnam voor één van zijn klanten, die overstapte naar een andere leverancier voor de assemblage. Deze extra omzet genereerde geen winst. In de eerste helft van 2022 zal er minder omzet zijn, maar wel meer winst door deze transactie.

De omzet in de tweede helft van 2021 was lager dan in de eerste helft door de tekorten aan onderdelen en grondstoffen die de halfgeleiderindustrie wereldwijd parten spelen.

Outlook

RoodMicrotec verwacht voor 2022 een omzet van 15,0 miljoen tot 15,6 miljoen euro, met een positief resultaat voor belastingen. De vertraagde leveringen kunnen nog wel roet in het eten gooien, waarschuwde het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links