Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer omzet voor SAP

Meer omzet voor SAP
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) SAP heeft in het vierde kwartaal van het vorig jaar de omzet zien oplopen, maar het operationele resultaat en de marges onder druk zien staan. Dit meldde de Duitse softwarespecialist donderdagochtend in een definitieve cijferrapportage.

De omzet van SAP steeg op jaarbasis met 6 procent naar 7,98 miljard euro, terwijl het operationeel resultaat met 45 procent afnam naar 1,47 miljard euro, zoals ook al bleek uit voorlopige resultaten die SAP recent publiceerde.

Daarmee kwam de operationele marge uit op 18,4 procent. In het vierde kwartaal van 2020 was dit 35,2 procent.

Over heel 2021 steeg de omzet van SAP met 2 procent naar 27,8 miljard euro, maar daalde het operationeel resultaat met 30 procent naar 4,66 miljard euro. De marge daalde van 24,2 procent over 2020 naar 16,7 procent afgelopen boekjaar.

Outlook

Voor het lopende boekjaar gaat SAP uit van een omzet uit cloud en software die uitkomt tussen de 25,0 en 25,5 miljard euro tegen 24,08 miljard euro in 2021.

De operationele winst zal tegen constante wisselkoersen met 0 tot 5 procent dalen, voorziet SAP, en de vrije kasstroom moet boven de 4,5 miljard euro uitkomen. Dit was in 2021 circa 5 miljard euro.

SAP kondigde eerder deze maand een nieuw aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 1 miljard euro. Dit programma moet voor het einde van dit jaar zijn afgerond.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 okt SAP bevestigt jaaroutlook
  2. 14 jun SAP-oprichter verkoopt pluk aandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SAP

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SAP

171,660 15 apr
+0,600 +0,35%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links