Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Microsoft boekt recordomzet

Microsoft boekt recordomzet

(ABM FN-Dow Jones) Microsoft heeft voor het eerst 50 miljard dollar in een kwartaal omgezet, maar het aandeel ging dinsdag nabeurs toch onderuit. 

De winst in het afgelopen kwartaal was 18,8 miljard dollar. Dit is het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar. Per aandeel was dit 2,48 dollar, ruim hoger dan de 2,03 dollar een jaar eerder. 

De omzet steeg sterk, van 43,1 miljard naar 51,7 miljard dollar. Dit was een miljard dollar meer dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

In de handel nabeurs verloor het aandeel aanvankelijk 5 procent, hoewel de verliezen vervolgens terugliepen tot 3,5 procent.

Een week geleden kondigde de softwaregigant plannen aan voor de grootste overname in technologieland aller tijden: een bod van 69 miljard dollar op Activision Blizzard, maker van games. De overname zou bijdragen aan Microsofts gameplatform XBox en de personal computers.
Dit segment van Microsoft haalde een omzet van 17,5 miljard dollar, tegen 15,1 miljard een jaar eerder. 

Microsoft hield zijn kaarten op de borst tijdens de toelichting over de geplande overname. Zo deden bestuurders geen uitspraken over mogelijk synergievoordelen. Analisten denken dat Activision de marges bij Microsoft kan verbeteren. 

Voor beleggers zijn vooral de cloudactiviteiten van Microsoft interessant. Dit segment boekte 18,3 miljard dollar in de zogeheten  "Intelligent Cloud", conform verwachtingen, terwijl het kernplatform voor de cloud Azure met 46 procent groeide, wat ook in lijn met de verwachtingen was.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft 82% zegt kopen 38 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bob777 26 januari 2022 23:45
    Wanneer staat er iemand op in de it wereld die uitlegt dat klanten te veel betalen voor onnodig ingewikkeld gemaakte software zodat je dure consultants nodig hebt om het te begrijpen.
    Je spul in de cloud = aan de geld stofzuiger van microsoft en weinig vernieuwing en verplichte updates en verandering. Als ik met mn auto zo vaak naar de garage moet als dat microsoft reparaties doorvoer zou ik helemaal gek worden. Het gekke we accepteren het allemaal met elkaar.
    Die it bubbel gaat weer eens klappen. Netflix heeft inmiddels net zoveel nieuwe content als een ouderwetse videotheek maar als je even uitrekent wat je er voor betaald krijg je steeds minder voor je geld.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links