Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Credit Suisse verhoogt koersdoel Heineken

Credit Suisse verhoogt koersdoel Heineken
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Heineken verhoogd van 122,00 naar 130,00 euro met handhaving van het Outperform-advies, na lezing van het prospectus van de geplande overname van Distell, inclusief de consolidatie van Namibian Breweries.

De winst per aandeel stijgt hierdoor volgend jaar met 3 procent en in de twee jaar daarna met 6 en 4 procent, verwacht de bank. Credit Suisse zit nu 20 procent boven de consensusverwachting voor de winst van Heineken in 2023.

Heineken wordt door de deal concurrerender in Afrika, zoals eerder gebeurde in Brazilië met Kirin, stelt Credit Suisse. Deze keer breidt Heineken ook uit naar nieuwe categorieën en boort zo nieuwe afzetmarkten aan. Distell maakt cider, wijn en sterke drank, met bekende namen als Amarula, Hunter's en Nederburg.

De analisten zien kansen op versnelde groei in belangrijke markten zoals Nigeria, waar Heineken een sterke positie heeft en met de uitbreiding naar wijn nieuwe klanten aan zich zal weten te binden. Ook zien ze kansen voor Savanna Cider om een mondiaal merk te worden voor vrouwen, die traditioneel minder bier drinken.

Heineken noteerde maandag 0,1 procent hoger op 99,76 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

94,520 11:36
+0,420 +0,45%
Premium

Heineken verrast positief

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links